Som referents en FP, aprofitem-ho!

SOM REFERENTS EN FP, APROFITEM-HO!

Darrerament, hem presentat públicament la Taula Local de la Formació Professional i l’Ocupació, una nova eina amb la participació de diferents agents del nostre municipi i entorn més proper per fer compatibles les necessitats d’ocupació de les empreses del territori amb l’oferta educativa del Bages Sud. Des de l’Ajuntament, liderem un espai de trobada que, a partir de setembre, començarà a caminar per proposar actuacions concretes per fer possible l’objectiu amb el qual neix. Un objectiu ambiciós que, de retruc, també busca retenir el talent del nostre entorn, evitar que les persones joves hagin de marxar buscant noves oportunitats, reduir l’atur i fomentar una ocupació de qualitat.

 

La Formació Professional viu un moment clau al nostre país coincidint amb un moment de canvi constant. L’oferta educativa especialitzada en aquest àmbit creix i la demanda dels alumnes també perquè veuen en aquests estudis una via per accedir amb major facilitat al mercat laboral. L’FP està en auge i a Sant Vicenç de Castellet comptem amb centres que són tota una referència en l’àmbit de la formació professional. L’Institut Castellet i l’Escola Montserrat fa temps que fan les coses bé i ens han ajudat a situar-nos al mapa com un municipi amb expertesa i amb una oferta diferenciada en matèria d’FP que connecta bé amb les necessitats d’ocupació de les nostres empreses.

 

Els índexs d’inserció diuen que l’FP és una de les vies amb més possibilitats d’inserció perquè l’enfocament dels estudis és pràctic i el contacte amb les empreses és constant durant l’etapa formativa. Aquesta relació s’accentua i, sovint, aquells alumnes que han començat fent pràctiques a les empreses s’acaben quedant i accedint al mercat laboral amb èxit.

 

El repte és majúscul i ens il·lusiona afrontar-lo amb tots els agents, institucions, centres educatius, empreses i persones que creuen amb el projecte i tenen el convenciment que ajudarà a generar noves oportunitats. A partir de setembre començarem a plantejar propostes concretes per fer-ho possible, som-hi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *