UNA MIRADA CAP AL FUTUR

UNA MIRADA CAP AL FUTUR

Recentment vam celebrar la desena edició de la Nit de l’Impuls Empresarial. Un esdeveniment que va servir per fer un reconeixement al teixit empresarial, industrial i comercial del nostre municipi. Un teixit sense el qual seria molt difícil avançar i que ha estat, és i serà el motor que dona impuls a l’economia local.

El compromís, la dedicació, l’esforç i la constància són els valors que han regit la manera de treballar de tots els agents que formen part d’aquests sectors econòmics. Uns valors que compartim plenament i que seguirem impulsant per afrontar els nous reptes que ens depara el futur.

D’aquest futur en parlava precisament Xavier Sala-i-Martín en la xerrada sobre intel·ligència artificial que va fer el passat mes de novembre. L’economista va posar l’accent en com aquesta tecnologia pot influir positivament en el desenvolupament de les empreses. L’optimització de processos, l’eficiència operativa, la precisió i l’agilització en la presa de decisions en serien alguns exemples.

I és que la IA és “una companya” més present en el nostre dia a dia del que possiblement creiem. La llista d’usos i noves aplicacions no para de créixer i pràcticament cada dia se’n descobreixen de nous. No hi ha cap mena de dubte dels nombrosos beneficis que aquesta eina aporta per a la nostra societat.

Però no tot són avantatges. Ho explicaven els santvicentins Ramon López de Mántaras i David Gallardo Pujol durant la conversa que van mantenir en la presentació del llibre “100 coses que cal saber sobre intel·ligència artificial”. El llibre és un retrat fidel de l’estat actual de la intel·ligència artificial, amb l’objectiu de reflexionar, plantejar preguntes i donar respostes a qüestions ètiques que sorgeixen al voltant d’aquesta tecnologia.

En resum, la intel·ligència artificial és una eina que hem de saber aprofitar, però sense deixar de tenir present la mirada humana. No ho oblidem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *