El tren, més nostre que mai

EL TREN, MÉS NOSTRE QUE MAI

El tren és més que un simple mitjà de transport per a la majoria de veïns i veïnes de Sant Vicenç de Castellet. Forma part de la nostra història, dels nostres records i de les nostres vivències, és molt present al poble amb dues línies que travessen el municipi i també ens dona personalitat i ens identifica. Fins i tot ens ha servit de fil conductor per donar sentit a la Fira del Vapor, que tornarà el cap de setmana del 20 i 21 de maig als carrers i places del nostre poble. Tot això ve a tomb perquè el tren també és sinònim de progrés, d’oportunitats i de desenvolupament urbanístic. Ara mateix se’ns obre un nou horitzó amb les apostes fermes d’Adif i RENFE i de Ferrocarrils de la Generalitat de fer realitat dos passos soterrats que suposaran un abans i un després per a la mobilitat i la seguretat per als vianants a Sant Vicenç de Castellet.

 

Aquestes inversions importants seran realitat en un termini de poc més de dos anys i ens permetran millorar de manera notable la mobilitat a peu i la integració de les dues línies de tren i les seves estacions a la trama urbana. Comptarem amb uns accessos moderns, amples i ben il·luminats que estaran connectats i ens permetran esdevenir el punt de connexió de referència de les línies de FGC i RENFE a la comarca. Aquesta millora evidentment hauria d’anar acompanyada de noves inversions a les línies de Rodalies i de la Generalitat per aconseguir escurçar el temps de trajecte fins a la capital catalana, com s’ha demanat reiteradament des del territori, però ens obren un nou horitzó.

 

Amb aquests projectes veurem com millora sensiblement per als vianants una zona que va del passeig Pau Casals i l’estació de Renfe fins al carrer Jaume Balmes, després de l’estació de FGC, i es dibuixarà un nou eix més modern, i amb prioritat per a les persones, que funcionarà com un gran vestíbul a l’aire lliure en què es connectaran les dues estacions. Ho veiem com una oportunitat excel·lent que ha de suposar un abans i un després en la nostra relació amb el tren en un segle XXI en què el context d’emergència climàtica i transformació accelerada ens exigeix potenciar i treure el màxim rendiment a un mitjà de transport que serà estratègic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *