#AnyFrancescVila

#ANYFRANCESCVILA

Aquest mes de febrer hem donat el tret de sortida a la commemoració del centenari del naixement del músic i pedagog Francesc Vila. Figura cabdal de l’ensenyament i la divulgació de la música al Bages Sud, Vila va tenir sempre l’interès d’estrènyer els lligams dels pobles del nostre entorn a través de les seves composicions. Recollint aquest esperit, des dels Ajuntaments de Sant Vicenç de Castellet i de Castellbell i el Vilar hem decidit sumar esforços i programar un any ple d’activitats i moments especials per recordar la figura de Francesc Vila.

 

En un moment en què és més necessari que mai reivindicar la cultura i els seus valors, ens semblava molt oportú recordar la gran obra del músic castellvilarenc, que va marcar tota una generació amb el seu mètode pedagògic, el seu coneixement i una extensíssima obra de més de 500 composicions. El seu paper en els inicis de l’Escola Municipal de Música van ser fonamentals per impulsar un equipament que ha fet un camí fantàstic, que suma nous alumnes cada curs i que és referent en l’àmbit de la innovació pedagògica.

 

Posem a disposició de la ciutadania i de totes les entitats l’obra de Francesc Vila amb la voluntat que us la feu vostra, que la redescobriu i que sigui el fil que acompanyi les diferents actuacions i moments especials que programareu i que se celebraran durant tot l’any. Des de l’Ajuntament, pretenem que sigui una commemoració popular i que ens permeti recordar una de les figures més reconegudes del cant coral de Catalunya.

 

Gaudim i preservem l’obra del mestre Vila, que val molt la pena!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *