Ganes de cultura

GANES DE CULTURA

Aquest ha estat el Sant Jordi d’obrir i tancar el paraigua, de mirar el cel, de les anades i vingudes, d’esquivar la pluja i saludar el sol, de saludar-nos, de passejar, de badar, de llegir i d’estimar-nos, i sobretot de recuperar el carrer com a espai de cultura i punt de trobada de totes i tots nosaltres. Ha estat una diada extraordinària per damunt de tot perquè s’ha assemblat als dies de Sant Jordi que tots conservàvem a la nostra memòria. Els dos darrers anys la pandèmia ens havia impedit poder celebrar el 23 d’abril amb els hàbits i les rutines que cadascun de nosaltres associàvem a un dels millors dies de l’any.

 

Sant Jordi ha tornat i esperem que sigui sinònim d’una normalitat que, a poc a poc, amb totes les precaucions i encara amb la boca petita, cal que anem recuperant. La pandèmia ha evidenciat que som sociables per naturalesa i que ens cal el contacte, compartir projectes i veure’ns per agafar energia i mirar endavant. En aquest sentit, la cultura és un magnífica eina per poder fer realitat tots aquests anhels. La jornada del 23 d’abril i les Caramelles de Pasqua han estat aquests primers signes de normalitat al carrer que tant desitjàvem.

 

I amb aquesta il·lusió estem preparant la Fira del Vapor del darrer cap de setmana de maig, el Ball de Gitanes del primer diumenge de juny i el programa d’actes de la Festa Major de juliol. Tots tres esdeveniments amb el fil conductor de la cultura, però amb una dimensió que va molt més enllà i que té a veure amb el sentiment de pertinença, la força de les entitats i la col·laboració ciutadana, la recuperació de la memòria històrica i la reivindicació del nostre poble com a punt d’interès també socioeconòmic per ser visitat per enumerar uns quants exemples que em venen al cap.

 

La força de la cultura és transversal i molt potent, s’estén com una taca i ens cohesiona. Des de l’Ajuntament continuarem treballarem amb convenciment i determinació per programar cultura de qualitat amb l’impuls de totes i tots vosaltres i la complicitat imprescindible del teixit associatiu del nostre poble.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *