Prioritzem la convivència

PRIORITZEM LA CONVIVÈNCIA

Sant Vicenç de Castellet viu un moment complex amb situacions que afecten la nostra convivència i cohesió social. La situació no és única i s’estén als pobles i ciutats del nostre entorn en un context difícil per la situació de pandèmia i crisi econòmica i social. Les dificultats d’aquest darrer any i mig ens han dut a una situació social complicada que requereix la complicitat de la resta d’administracions i cossos policials. En aquest sentit, celebrem que el departament d’Interior sigui sensible a les nostres demandes i reforci la pressió policial al nostre poble.

 

Hem d’entendre també que la seguretat i la convivència no depenen exclusivament d’accions policials. Hem de saber analitzar la situació que vivim, buscar-ne les causes, tenir una mirada oberta i ser conscients que la qüestió és transversal i que afecta àmbits com l’educació, el civisme, el respecte, el mercat laboral i la seva precarització, la col·laboració ciutadana o l’accés a un habitatge digne. Des de l’Ajuntament som conscients que la situació és complicada i continuarem centrant tots els esforços per fer de Sant Vicenç de Castellet un poble més segur, amable i cohesionat, com hem fet fins ara.

 

Estem reforçant i professionalitzant el cos de la Policia Local amb un servei més proper, i amb la incorporació de nous agents aconseguirem que tingui més presència. I també col·locarem càmeres de videovigilància en espais estratègics del municipi per dissuadir les situacions de risc. Estem treballant per trobar acords i la implicació de totes les administracions i agents implicats per trobar solucions, tal i com ja hem fet anteriorment en l’àmbit de les ocupacions conflictives. Estem esperançats amb el camí fet en matèria d’habitatge, a través del qual hem aconseguit reduir a la meitat les ocupacions i hem aconseguit acords per tenir una primera oferta de dotze pisos de lloguer social.

 

Prioritzar la convivència és bàsic per a l’Ajuntament, perquè voldrà dir que tenim un poble més cohesionat, just i amb més oportunitats. Farem sentir la nostra veu on calgui. Ens continuen fent falta més recursos i competències per donar resposta a les necessitats dels nostres veïns i veïnes. Som l’administració més propera a totes i tots vosaltres, però també tenim limitacions que ens fan difícil donar-hi resposta. Persistirem per trobar vies i solucions per ser tinguts en compte i formar part de les solucions.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *